Receiverele Yamaha Aventage 2016 – film si muzica la calitate maxima

Yamaha Aventage – o gama de receivere AV recent intregita cu modelele de top RX-A1050, RX-A2050, RX-A3050, plus o surpriza pentru cei care vor aceeasi calitate in dimensiuni compacte: RX-AS710D.

Cele mai noi receivere Yamaha Aventage tocmai au intrat in productie toamna aceasta. Intreaga gama cuprinde sase modele clasice, si unul slim, ce se potrivesc oricarui buget. Modelele 2016 ofera calitate si facilitati cu care ne-am obisnuit, dar si lucruri noi, incluzand ultimul standard 4K UHD video passthrough pentru toate modelele, precum si adaugarea Dolby Atmos si DTS:X pentru modelele de top, permitand experiente audio 3D asemanatoare salilor de cinema premium. Iata pe scurt gama de receivere Yamaha Aventage 2016:

Yamaha RX-A710D – slim line

Yamaha RX-AS710DPrimul model compact din gama Aventage, acest model Yamaha RX-A710D 7.2-channel Network AV Receiver este proiectat pentru un sunet de calitate audiofila, cu tehnologie anti-rezonanta si panou de aluminiu frontal. Detine si tuner DAB/DAB+, Wi-Fi, Bluetooth, 4K Ultra HD HDMI cu HDCP2.2 si Zone Control versatil. Avand 60W pe canal in 20Hz-20kHz / 8 Ohm, detine suficienta putere pentru un home cinema decent. Insa cel mai atractiv este designul slim si calitatea deosebita a sunetului.

Yamaha RX-A550 5.1 canale

Yamaha RX-A550Cel mai accesibil model din familia Yamaha Aventage, Yamaha RX-A550 este totodata si cel mai nou. Venit sa umple golul in zona bugetului mic spre mediu, pana acum ramasa neacoperita, acest nou model Yamaha RX-A550 are toate elementele caracteristice gamei: premium build quality, front din aluminiu, sasiu anti rezonanta, si facilitati la care nu te-ai astepta de la un receiver entry: 4K UHD passthrough cu HDCP 2.2, conexiune wireless prin Bluetooth, Wi-Fi, AirpPlay si Wireless direct, on-board Spotify si Pandora, precum si high resolution file playback pentru DSD (2.6MHz/5.6MHz) si  PCM WAV, FLAC, AIFF. Yamaha RX-A550 este compatibil cu aplicatia Controller App iOS / Android, si YPAO automatic setup/room correction.

Yamaha RX-A750 7.2 canale

Yamaha RX-A750Urcand o treapta mai sus catre Yamaha RX-A750 va puteti bucura de cateva lucruri in plus, incluzand mai multe canale surround si suport pentru al doilea subwoofer, precum si YPAO Reflected Sound Control ce tine cont de ecourile emise de camera de auditie pentru o optimizare mai buna a sunetului. Pe langa 4K UHD passthrough, Yamaha RX-A750 ofera suport pentru video HDR (High Dynamic Range), ce permit imagini cu un contrast fara precedent pe ecranele echipate cu aceasta functie. Facilitatea HDR va ajuta receiverul sa fie in linie cu noile standarde video ale viitorului.

Yamaha RX-A850 7.2 canale

Yamaha rx-a850Poate cel mai popular model al gamei Aventage, Yamaha RX-A850 permite o si mai buna optimizare a sunetului, prin standardul avansat YPAO – R.S.C. pentru mai multe pozitii de auditie. Acest lucru este util avand in vedere ca Yamaha RX-A850 este cel mai accesibil receiver ce suporta Dolby Atmos ce permite nu doar precizia in pozitionarea sunetului 3D de pe materialele mixate in Dolby Atmos, ci permite si posibilitatea ca doua canale sa fie directionate spre boxe de podea care trimit sunetul spre tavan sau spre boxe plasate in tavan trimitand sunetul in jos, pentru a crea o imagine sonora cu adevarat spatiala.

Yamaha RX-A1050 7.2 canale

Yamaha RX-A1050Dolby Atmos este o adaugare excelenta in gama Aventage, dar pentru cei care cauta o si mai mare versatilitate alegerea modelului Yamaha RX-A1050 poate fi exact ceea ce doresc. Pe langa Dolby Atmos, Yamaha RX-A1050 este si cel mai accesibil receiver care permite standardul DTS:X – varianta DTS a sunetului 3D. Acest lucru face din RX-A1050 un receiver ultra dotat pentru orice tip de sunet surround de pe piata. Yamaha RX-A1050 permite si HDMI multi-zone switching pentru a trimite semnal video si audio catre o alta incapere. Toate aceste facilitati pot face ca receiverul RX-A1050 sa fie partenerul ideal pentru cei care vor home theater la modul cel mai serios.

Yamaha RX-A2050 9.2 canale

Yamaha RX-A2050De la acest model deja Yamaha pare sa afiseze lucruri mult mai serioase, permitand setupuri Dolby Atmos si DTS:X ce cuprind pana la 4 boxe in tavan pentru a completa obisnuitul standard surround 5.2. Yamaha RX-A2050 detine si tehnologia dual ESS Sabre Premiere DAC (modelul RX-A1050 are doar unul) pentru o conversie digital-analog de cea mai inalta calitate, pentru auditii stereo audiofile.

 

Yamaha RX-A3050 9.2 canale

Yamaha RX-A3050In final, gama Aventage culmineaza cu modelul de top Yamaha RX-A3050. Asa cum este de asteptat, modelul flagship rasplateste cumparatorul cu facilitati de elita precum dual 192kHz/32bit Sabre32 Ultra DAC chip pentru cele 7 canale principale, si un ESS Sabre Premiere pentru canalele presence, precum si posibilitatea extinderii sistemului la 11.2 prin iesirea pre-out. Optimizarea sunetului este cea de top, YPAO R.S.C. pentru a avea toate detaliile setate, milimetric…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *