Pickup-ul se redefineste, cu noua gama Pickup Pro-Ject Carbon

Pro-Ject

Pickup Pro-Ject Carbon – sunetul vinil este redefinit la un nou standard cu noua gama de pickup-uri de la Pro-Ject.

Pickup-urile Pro-Ject sunt rezultatul unei cooperari exemplare intr-o Europa unde granitele sunt din ce in ce mai deschise. De peste 50 ani pickup-urile Pro-Ject sunt proiectate si construite in fabrica Pro-Ject din orasul Litovel, la est de Praga. Aceasta fabrica este cea mai avansata in domeniu din Cehia, cooperand cu compania Pro-Ject din Viena pentru a domina piata Hi-Fi in domeniul vinil cu produse simple, fara compromisuri, si extrem de functionale.

Pro-Ject Audio Systems este unul din cele mai mari firme furnizoare de pickup-uri in lume, cu o gama de modele pentru toate nivelurile de asteptari si buget. Produsele Pro-Ject au performante sonice dincolo de asteptarile normale la nivelul respectiv de pret.

Recent insa lumea pickup-urilor a fost zguduita din temelii prin introducerea gamei noi Carbon, cauza principala a acestei revolutii consta in folosirea in intreaga gama de produse a unor elemente de top regasite la alte branduri doar la modele cu preturi exorbitante, rezultatul fiind un sunet high end la un pret accesibil.

Punctul de intrare in gama Pro-Ject Carbon il reprezinta Pro-Ject RPM 1 Carbon.

ProJect RPM 1 CarbonAcest model deschide gama RPM celebra pentru designul atipic si modern. Pro-Ject RPM-1 Carbon beneficiaza de un sasiu cu rezonanta scazuta, platan MDF ce se sprijina pe un sistem de ax cu bila ceramica, sursa de alimentare DC pentru maximum de precizie a vitezei (aceasta noutate este oferita la toate modelele, fiind practic integrarea sistemului Speed Box de control al vitezei), bratul de Carbon in forma de S tratat termic si la presiune, precum si noul sistem antiskating magnetic – o inovatie in domeniu. Pro-Ject RPM-1 Carbon vine in trei finisaje: alb, negru si rosu, toate avand suprafata lacuita, iar doza premontata este Ortophon 2M Red, optional poate fi livrat si fara doza.

Cel mai celebru model, care a deschis seria Carbon, Pro-Ject Debut Carbon.

ProJect Debut CarbonDeschizator al gamei Carbon, acest model practic a revolutionat lumea vinil prin noul standard impus, venind cu solutia introducerii unui brat Carbon 8.6 inch high end, la un pret accesibil insa. Gama Debut a fost una de succes de la lansare,  insa odata cu modelul Carbon lucrurile iau o noua dimensiune datorita bratului ultra usor si ultra rigid. Se obtine un tip de sunet specific zonei high end. La modelul Pro-Ject Debut Carbon doza poate fi la alegere Ortofon OM10 sau 2M Red, iar finisajul este variat: negru, alb, rosu, albastru, argintiu, verde. Exista si modele complementare, precum Pro-Ject Debut Carbon Phono USB (cu preamplificare si iesire USB), Pro-Ject Debut Carbon Esprit (cu platan acrilic)

Urmatorul model din gama RPM este Pro-Ject RPM 3 Carbon.

ProJect RPM 3 CarbonCastigator al premiului EISA 2015-2016, comparativ cu precedentul, Pro-Ject RPM 3 Carbon detine un brat mai lung 10″ Carbon, la fel tratat termic si la presiune, contragreutate cu TPE damping, centru de masa optimizat pentru reducerea influentei vibratiilor. Amanunte ce produc un efect de scalare asupra sunetului, castigand in profunzime si naturalete. Finisajele sunt aceleasi, iar doza optionala premontata este Ortofon 2M Red, putand fi furnizat si fara doza. Foarte compact ca aspect, insa cu performante ce depasesc mult zona medie de pe piata pickup-urilor.

Din gama 1Xpression, Pro-Ject 1Xpression Carbon.

ProJect 1Xpression CarbonModelele Pro-Ject Carbon au patruns si in gama 1Xpression, clasica de-a lungul timpului prin design fara compromis si aspect conservator. Noutatea acestui model consta evident in bratul nou din fibra Carbon 8.6 inch, tratat termic si la presiune, platanul este din otel sandwich cu TPE damping, picioarele decupleaza mecanic plinta de suport, pentru a elimina vibratiile din mediul exterior. Doza premontata poate fi optional Ortofon 2M Red, iar finisajul este clasiul negru lacuit. Exista modelul complementar Pro-Ject 1Xpression Carbon Classic cu doza 2M Silver si finisaje din lemn natural.

Gama RPM este completata cu noul Pro-Ject RPM 5 Carbon

ProJect RPM 5 CarbonModel deja devenit clasic, cu un design specific gamei RPM, Pro-Ject RPM 5 Carbon este cel mai nou RPM 5, si pastreaza caracteristicile modelului: dinamica maxima, bass profund si controlat. Noutatile constau in platanul acrilic, bratul nou din fibra carbon 9 cc Evo, sasiul provine din gama superioara si este de o greutate sporita, anti rezonanta, cu un sistem nou de ghidaj pentru platanul din acrilic. Controlul vitezei este perfectionat de sistemul cu alimentare noua DC. Contragreutatea este TPE damped, pentru o si mai buna eliminare a rezonantelor. Pro-Ject RPM 5 Carbon este acum mai aproape de modelele de varf decat de cele entry. Doza este Ortofon Quintet Red.

Penultimul model situat in varful gamei Pro-Ject RPM 9 Carbon

ProJect RPM 9 CarbonDeja in zona high end, modelul Pro-Ject RPM 9 Carbon este dotat cu un nou sasiu foarte greu din MDF prelucrat cu precizie armat cu peleti de otel pentru cresterea masei totale, tratat termic si cu un strat superior din carbon, decuplat magnetic. Platanul este nou, din aluminiu cu TPE damping si strat de vinil deasupra. Motorul este extern, decuplat, si cu comutare a vitezei 33/45. Bratul este 9″ Evo fibra carbon, de forma conica. Doza premontata la Pro-Ject RPM 9 Carbon poate fi Ortofon Quintet Bronze. Detine si un sistem de fizare a discurilor prin infiletare, foarte util intr-o auditie high end a vinilurilor.

Varful de gama Pro-Ject RPM 10 Carbon

ProJect RPM 10 CarbonModelul de varf Pro-Ject RPM 10 Carbon are un sasiu nou, cu masa sporita, din MDF armat cu peleti din otel, acoperit cu un strat de fibra de carbon pentru o maxima rejectie a rezonantelor, asezat pe suporti cu decuplare magnetica pentru a nu prelua vibratiile din exterior. Platanul este nou, din aluminiu cu TPE damping si strat de vinil deasupra, motorul este deasemenea complet decuplat, cu o baza de otel foarte grea, si cu comutarea vitezelor 33/45. Modelul Pro-Ject RPM 10 Carbon detine bratul cel mai performant din Carbon, Evo 10 inch, cu cablaj intern din curpu de inalta puritate. Este livrea impreuna cu baza Ground It Carbon si cablul RCA de top Pro-Ject 5P Phono Connect It CC. Optional poate fi livrat cu doza Ortofon Cadenza Red.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *